Recente berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Uitgelichte berichten

Het onstaan van Wilfree Poezewoef

Ongeveer een jaar geleden begon het brein van ons Brigitte te draaien rond het feit dat er overal van alles te geef was voor zij die het minder hebben, maar dat er niet werd gedacht aan hun huisdieren. Want ook zij verdienen onze hulp. Armoede vermeerdert zich op de hele wereld, het word een echte plaag. Niet enkel de mensen lijden eronder maar ook hun huisdieren en ja hoor, ik hoor jullie al zeggen "dan moeten ze maar geen beest nemen" wel daar zit je effe fout. Veel van deze mensen zijn alleen en het ergste van armoede is dat je eenzaam bent dus is je huisdier je steun en toeverlaat en je beste vriend. Ik weet uit ervaring als onze pruts zou kunnen praten amai men oren dan. Armoede word ook nog vaak gezien als de man of vrouw onder de brug maar ook dat klopt niet, velen zijn door scheiding, ziekte en andere zaken in financiële problemen gekomen en geven liever hun eigen stukje vlees aan hun dier dan het zelf op te eten. Ondertussen werd er voeding ingezameld voor een kerstproject bij Dakant die voedselbedelen voor de daklozen. En van daaruit zijn onze breinen samen gaan smelten en zijn we een proefproject gratis dierenvoeding te Wilrijk opgestart. (wat U hieronder kan lezen) "We hebben slechts een beperkt weggeefbudget waarmee we wekelijks gaan zorgen voor een aantal poezenpakketten en hondenpakketten. De mensen die het iets minder hebben kunnen ons via onze fb groep een pb sturen zodat we een lijst kunnen samenstellen om ervoor te zorgen dat iedereen aanbod komt. Alle donaties, staaltjes e.d. zijn dus van harte welkom om ons project te steunen. Ik ga jullie zeker op de hoogte houden hoe het loopt en hoop ook op jullie steun en je mag onze fb groep altijd delen zodat het bekend word. BELANGRIJK OM TE WETEN : Vanaf zondag 07/01/2018 zullen er wekelijks enkele voederpakjes dierenvoeder (honden en poezen) ter beschikking worden gesteld van privépersonen van Wilrijk en omgeving die hun huisdier moeilijk dierenvoeder kunnen geven. Poezenmoeders of asielen komen dus niet in aanmerking. In eerste instantie zal het maar 1 dierenzakje per gezin zijn. Moest er blijken dat we wekelijks over hebben of vele donaties krijgen kan dat natuurlijk aangepast worden. Een hondenzakje bevat tussen de 800 gr en de 1500 gr brokken, een poezenzakje van 400 gr tot 500 gr, allemaal afhankelijk van het merk en kostprijs. Het zijn voorlopig 10 pakjes voor de hond en 10 voor de poes per week, dat zijn er 100 per maand en die zullen verdeeld worden na afspraak via PB aan de beheerder Corry Van den Brande. Wonende Regio Wilrijk. De aangekochte merken gaan van Everyday tot Royal Canin, naarmate het budget het toelaat. Wij ontvangen GEEN SUBSIDIE OF ZO. Wij kopen zelf aan met ons beperkt “weggeefbudget”. Gelieve eerlijk te zijn en enkel te reageren indien u dit echt kan gebruiken. Moesten wij in de toekomst donaties dierenvoeder krijgen (en dat wordt in dank aanvaard) zullen deze via dezelfde weg worden uitgedeeld.Er worden in deze groep GEEN FINANCIÊLE MIDDELEN in omloop gebracht. Donaties worden enkel als MATERIÊLE GOEDEREN aanvaard, liefst in de vorm van diervoeder. U zult daarom ook nergens een rekeningnummer terugvinden. Met hartelijke dank vooraf. Ken je mensen of winkels die al eens eten doneren dan mag je het ons zeker melden. Wij hopen hiermee een beetje verschil te maken en een beetje hulp bieden aan zij die het (effe) moeilijk hebben. SAMEN STAAN WE STERK DUS LAAT ONS HANDEN EN POOTJES IN ELKAAR SLAAN." https://www.facebook.com/groups/523301271076247/ Hier was bljjkbaar grote nood aan en vandaar dat we besloten hebben om van proefproject naar WILFREE POZEWOEF (ons project gratis dierenvoeding voor zij die het minder hebben. Daar worden nu al 15 honden pakketten en 15 poezenpakketten verdeelt en dit gaan we doen voor 6 maanden met een 3 maandelijkse evaluatie. Dus duimen omhoog dat het een succes word en dat we een steuntje kunnen zijn voor zij die het moeilijk hebben

Volg ons
Zoeken op tags
Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Info

vzw Dierenvoedselbank Poezewoef Wilrijk

 Corry en Frank

Palmanshoevestraat 67

2610 Wilrijk

0486 85 56 31

DPWvzw@telenet.be

BE27 0018 4754 6973 

ON 0700.686.527​

extra helpende handen:

Daniella, David, Selina, Margot, Corry en Frank

 maandag en donderdag kan u ons telefonisch

0486 85 56 31

bereiken tussen 9-12 en 14-17

© 2023 by Ponto Pet. Proudly created with Wix.com